The
details
Duration
36 weeks
Value
£8.5M
Area
110,000 sqft

The Brief

Realise a show-stopping, contemporary workspace design that is not just sympathetic to the original features of this early 20th century building, but actively celebrates them.

The Solution

As Principal Contractor for the refurbishment we took on the design from RIBA Stage 4, which meant we took responsibility for realising the design concept and transforming this Grade II listed building into a modern workspace.

Originally constructed in 1915 on the site of the old Town Hall, restoration was a key feature of the project.  The building was stripped back to reveal original cast iron decorative columns, riveted steel structures and a variety of exposed brick and plasterwork. Authentic period features, including the vaulted ballroom and ornate heritage stair balustrading, have been meticulously restored to reveal the character of the building.

The exposed ceiling to the upper floors of this 8-storey building, create a ‘de-furbished’ look and feel, whilst contemporary finishes presented through communal spaces deliver the ‘wow’ factor.

All M&E systems were replaced throughout, as well as lifts and lighting. There was also a large external package of works completed ranging from roof repairs to facade treatments.

Modern amenities were installed to appeal to future occupiers.  These included a hospitality style reception space, cycle storage, lockers, showers and changing rooms, all providing occupiers with the ability to support the health and well-being of their people.

A ‘Get Ready’ room allows the building’s more than 1,100 staff to seamlessly switch from work to play, whilst a multi-purpose studio and south-facing roof terrace provide space for relaxation and socialising.

The icing on the cake for us is that Hodge House was the first building in Wales to achieve Wired Certified Gold, whilst also being awarded Workplace Design of the Year at the Wales Property Awards 2020.

office-refurbishment-paramount-interiors
workplace-design-consultants
What the client had to say
Modern occupiers are increasingly demanding office space that inspires staff and increases productivity. Hodge House presented an opportunity to create additional occupier facilities such as cycle and changing facilities, studio, ‘get ready’ room and shared informal work space in an enlarged entrance. These combined facilities, along with the history and period features of the building create a workplace of real character which we believe will provide the best possible work environment for occupiers.
Simon Wilkes
Head of Development - Legal & General Investment Management