The Practice at The General

The Practice at The General

The Practice at The General, Bristol

We were approached by Tristan and Mike Scott who were looking for a fit-out contractor to help them realise their vision to open a private dental practice on the site of the previous General Hospital in Bristol; The Practice at The General.

Working closely with both the client and Gavin Willis of Paradigm Design we helped to develop the concept design through to construction. Adapting what was essentially a water-tight shell with very few incoming services, we turned the design into a workable solution using our breadth of construction knowledge within new-build spaces.

With only 247m2 of usable space, effective use of every millimetre was absolutely essential, particularly as it comprised a reception area and visitor space as well as staff and visitor toilet facilities, X-ray and photography rooms, consulting and dispensing rooms, a boardroom and staff room.

In order to create the right ambience, almost every aspect of the project included a bespoke element, with unique products designed to perfectly match the sensibilities of the practice.

 

 

From naturally rustic to minimally modern

From the size of the oak beams on the bespoke reception desk and the lux levels of the LEDs in the feature backdrop wall to the colour of the grouting strip between the LVT flooring, every detail of this workplace design was discussed and monitored to ensure that the required design aesthetic and quality was met.

An important aspect was the juxtaposition of the rustic, natural wood effect in the reception area with the modern, minimal look of the consulting rooms.

Featuring handle-less, white Corian units, hi-tech equipment, glass partitions and an aluminium, chrome-finish framework, the consulting rooms offered a sleek state-of-the-art aesthetic.

Offering a welcoming, professional and relaxed atmosphere, The Practice at The General provides the perfect balance between high-end clinical and workplace design for both its staff and patients – which is exactly what the client wanted to achieve.

 

Project Duration: 12 weeks
Contract Value: £405k
Floor Area: 247m2

Paramount came highly recommended to us through a family acquaintance and we found them to be extremely professional and pro-active during every step of the design and build process. I had high expectations about what I wanted to achieve from both a design and quality perspective and we worked closely together to ensure my vision was met. Thank you to all of the team for their hard work and support!

Tristan Scott, Clinical Director and Founder - The Practice at The General

Speak to one of our experts