Green Retreats

  • Project Duration: 4 months
    Contract value: £140,000
    Floor area: 980m2

Green Retreats Showroom design

We were asked to create a new showroom and workspace, just outside Aylesbury in Buckinghamshire, for the UK’s leading garden room supplier, Green Retreats.

Due to rapid growth, the business wanted a showroom and office space that conveyed this. Working closely with the Green Retreats marketing team, Paramount’s designers created a workplace design that was focused on customer experience.

The showroom builds on the principle that a connection with nature can provide a positive impact on health, productivity and creativity.

Taking an approach that was inspired by our own ShowOffice, Green Retreats wanted a working environment that showcased the best examples of their outdoor rooms.

Demonstrating the different functions of their products, visitors could see them set up as anything from an office or a gym to a children’s playroom or den.

Due to the high footfall, it would receive, the polished concrete floor was offset by hard-wearing vinyl flooring. Stylish suspended lighting from 299 lighting enhanced the organic layout of the space by featuring in varied geometric forms.

 

 

Virtually perfect

The showroom also doubled as a working space for Green Retreats’ staff. Their boardroom was housed in one of the outdoor rooms and the break-out areas could also be used for staff meetings.

The space also needed to accommodate an impressively high-tech addition; the VR space. Sectioned off from the main section to avoid any collisions, visitors can use a virtual reality headset to explore every option and finish available and visualise their very own garden room.

 

Our Works

See all of our work

Top